На Львівщині коштом ЄС відреставрують дзвіницю монастиря

2736 0
У межах транскордонного співробітництва, ЄС виділить 795 тисяч на реставрацію пам’ятки архітектури національного значення.
Фото: jimcdn.com

Фото: jimcdn.com

У межах транскордонного співробітництва, ЄС виділить 795 тисяч на реставрацію пам’ятки архітектури національного значення.

У смт Підкамінь, що на Львівщині, відреставрують 56-метрову дзвіницю колишнього домініканського монастиря за 795 тисяч євро, які виділив уряд ЄС. Про це пише Zaxid.net.

Реставраційні роботи планують розпочати в червні, згідно з якими у межах храмового комплексу проведуть реставрацію дзвіниці, продовжать ремонт стін, проведуть оновлення внутрішнього інтер’єру та фасаду. Загалом роботи можуть тривати майже два роки. 

Читайте також: На Львівщині реалізують 10 проектів за кошти ЄС

Згідно з проектом, передбачені будівництво дерев’яних сходів, які вестимуть на верхній ярус дзвіниці з виходом на оглядовий майданчик на висоті 42 метри. На куполі дзвіниці мають змонтувати хрест із кулею, зорею та короною, який нині зберігається у настоятеля монастиря. На подвір’ї монастиря проведуть водовідновлення та встановлять інформаційні банери і таблиці, оскільки на території комплексу мають створити центр паломницького туризму.

Як повідомила на громадських слуханнях керівниця департаменту архітектури та розвитку містобудування ЛОДА Оксана Ткачук, виконавця робіт обиратимуть за конкурсом.

Храм є пам’яткою архітектури національного значення, тож його реставрацію здійснюватимуть у межах українсько-польського проекту зі створення транскордонного паломницького маршруту для промоції збереження пам’яток на українсько-польському прикордонні. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!