СБУ Львівщини оголосила підозру третьому учаснику «справи Матиса»

1274 0
Частину коштів, які надходили від благодійників, угруповання привласнювало.
Фотоколаж Дмитра Тарадайки

Фотоколаж Дмитра Тарадайки

На Львівщині повідомлено про підозру 45-річному підприємцю з Київщини, який фігурує у «справі Матиса». Відомо, що угруповання продавало військову амуніцію завезену, як гуманітарну допомогу на потреби армії. Про це повідомили у СБУ у Львівській області.

Читайте також: Поліції це не вигідно. Літинський назвав перешкоди для волонтерів, які купують автомобілі для ЗСУ

45-річний київський підприємець, перебуваючи у змові з львівським підприємцем Романом Матисом та головним редактором інформаційного видання Євгеном Шпитком продавав військові товари, які завозили як гуманітарну допомогу для ЗСУ. Також замість подальшої закупівлі військових товарів частину коштів, які надходили на рахунки у вигляді фінансової допомоги від благодійників, угруповання привласнювало. 

Фігурантам схеми, у тому числі двом учасникам, яких ще 5 травня затримали правоохоронці, 43-річного львів’янина та 34-річного жителя Києва, оголошено про підозру у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 201-2 (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) Кримінального кодексу України. 

Читайте також: Відомого львівського художника підозрюють у завезенні автівок під виглядом гуманітарної допомоги

Нагадаємо, що двох мешканців Львівщини – президента інвестиційної компанії, львівського підприємця Романа Матиса та головного редактора інформаційного видання Євгена Шпитка – підозрюють в організації незаконної реалізації військового спорядження, отриманого як гуманітарна допомога за кошти українських благодійників. Окрім того, чоловіків підозрюють у привласненні добровільних пожертв громадян, які виводилися з рахунків через банківські термінали та відділення. Їх затримали під час продажу партії бронежилетів та військових касок для потреб ЗСУ на загальну суму 535 тис. грн. У липні цього року суд продовжив досудове розслідування до 6 листопада 2022 року. 

Tvoemisto.tv з’ясувало, що відбувається у резонансній справі Матиса і Шпитка та що про це кажуть волонтери, юристи та імовірні причетні структури. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!