На Львівщині мають намір збудувати два нові пункти пропуску на кордоні

6019 0
Упродовж цього та наступного років на Львівщині мають набір збудувати два нові пункти пропуску через державний кордон з Республікою Польща.

Ці та інші проекти із державним фінансуванням наведені у Державній програмі розвитку транскордонного співробітництва, яку Кабінет Міністрів України затвердив на 2016-2020 роки. Програма визначає пріоритетні напрями та основні завдання розвитку транскордонного співробітництва, механізм її реалізації, обсяги та джерела фінансування, також передбачає реалізацію 25 проектів транскордонного співробітництва, які спрямовані на розвиток інфраструктури, прикордонних регіонів України, охорону навколишнього середовища.

У карпатському регіоні це має бути пункт «Боберка — Журавин» у Турківському районі. На це з держбюджету передбачено 482 млн гривень. Також у перспективних планах ― будівництво пункту пропуску «Угнів — Диніска» у Сокальському районі Львівщини.

Окрім того, 10.2 млн грн виділять на підвищення якості надання митних послуг у пункті пропуску «Краковець — Корчова».

За вказаний період також планують створити функціональний модуль «фільтр пункту пропуску» в міжнародному пункті пропуску «Рава-Руська», надання обладнання і засобів пунктам пропуску у Краковці, Шегинях та Ягодині (2213,7 тис. євро).

Додамо, що інформація щодо накопичення транспортних засобів на українсько-польському кордоні стала доступною в онлайні. Про черги на пунктах пропуску Львівської області можна дізнатись також з електронної карти. Для отримання даних необхідно навести курсор на необхідний пункт на карті. Інформація про накопичення автівок на українсько-польському кордоні оновлюватиметься цілодобово.

Нагадаємо, 3 серпня 2016 року Польща відновила малий прикордонний рух з Україною після місячної перерви.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!