На Львівщині майже всі медики отримали хоча б одну дозу вакцини від коронавірусу

1514 0
Двома дозами провакцинували 72% медиків.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

На Львівщині двома дозами вакцини від Covid-19 щепили 72% медиків. Одну дозу вже отримали понад 95% медпрацівників. Про це у коментарі Tvoemisto.tv під час брифінгу сьогодні, 28 вересня, повідомив координатор із вакцинації у Львівській області Олег Когут.

«Є низка лікарень, де від коронавірусу провакцинували понад 90% працівників. Йдеться про Львівську обласну інфекційну лікарню, Центр легеневого здоров’я і Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи. Вони перші почали приймати хворих, бачили, які ускладнення може викликати інфекція, тому з розумінням поставились до вакцинації і щепилися», – пояснив він.

Читайте також: Лікарі розповіли, чи відрізняється лікування вакцинованих та невакцинованих пацієнтів

Водночас окремої статистики у розрізі медиків, які безпосередньо надають допомогу хворим із коронавірусом у Covid-лікарнях та сімейних лікарів, не ведуть.

Нагадаємо, 98% госпіталізованих із Covid-19 в Україні – є не вакциновані. На Львівщині за останні 3-4 місяці з числа тих, кого госпіталізували у лікарні із коронавірусною інфекцією, лише 1% мають щеплення. 

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!