На Львівщині медичний гелікоптер транспортував жінку з гострим інфарктом

1249 0
Жінка перебувала у районній лікарні, але її стан жінки різко погіршився.
Фото: ЛОЦЕМДМК

Фото: ЛОЦЕМДМК

Медичний гелікоптер на Львівщині знову запрацював. З гірського району до Львова доставили пацієнтку з гострим інфарктом. Жінка перебувала на лікуванні в районній лікарні, проте різко її стан погіршився. Про це повідомляють у пресслужбі Львівського обласного центру медичної допомоги та медицини катастроф.

Медики Турківської ЦРЛ звернулися до служби Екстреної медичної допомоги, коли 66-річній пацієнтці медзакладу раптово стало зле.

Читайте також: Ланцюжок життя. У Львові вперше застосували апарат ШВЛ у повітрі

«Поступила жінка до нас на лікування у терапевтичне відділення 8 жовтня зі стенокардичними болями, – говорить заступник директора з медичної частини лікарні, лікуючий лікар Віталій Семенків.Сьогодні вранці стан пацієнтки різко погіршився. Її перевели до анестезіологічного відділення, зробили всі обстеження, кардіограму. Клінічно все показувало на гострий інфаркт по передній стінці».

Відтак, пацієнтку вирішили транспортувати у профільну лікарню.

Нагадаємо, з 1 жовтня на Львівщині відновила роботу аеромедична евакуація хворих. Новий гелікоптер Нацполіції тепер обслуговуватиме не лише Львівську, Івано-Франківську та Закарпатську області, а й Чернівецьку, Тернопільську та Волинську.

1 квітня, на Львівщині на постійне чергування заступила бригада авіаційної системи МВС. Пацієнти з інсультами, інфарктами чи важкими травмами після ДТП мали б отримувати медичну допомогу набагато швидше. Медичний гелікоптер має обслуговувати не лише Львів та область, а й гірські регіони та такі обласні центри, як Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Ужгород. Уже є підібрані кадри – первинно на аеромедичній евакуації працюватимуть шість лікарів та шість фельдшерів. Першу евакуацію пацієнтки з інсультом авіамедична служба львівського обласного Центру екстреної допомоги виконала 9 квітня. Проте, уже в червні гелікоптер ДСНС, який використовували для аеромедичної евакуції пацієнтів з віддалених районів Львівщини, тимчасово перестав виконувати польоти в області. Його забрали для виконання завдань у міжнародних навчаннях та технічне обслуговування.

Фото ЛОЦЕМДМК



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!