На Львівщині медики «швидкої» врятували чоловіка, який ледь не втопився у басейні

3751 0
Чоловіка реанімували близько 5 хв.
Фото: ЛОЦЕМДМК

Фото: ЛОЦЕМДМК

У Трускавці медики швидкої допомоги врятували чоловіка, який мало не втопився у басейні. Вчора близько 19:45 лікарі отримали виклик про те, що чоловік перебував без ознак життя, імовірно, утоплення. Бригада негайно виїхала на місце події. Про це повідомили у пресслужбі Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Прибувши на виклик, медики побачили, як двоє чоловіків, тільки витягнувши потерпілого з води, робили йому компресію грудної клітки та продовжили «качати».

«На час нашого приїзду пацієнт не дихав, тиск у нього був близько 40. Не спиняючись, ми зднійснювали серцево-легеневу реанімацію. Буквально за кілька хвилин у постраждалого почалась блювота, ще мить – і чоловік захрипів. Зафіксувавши вену, почали вводити ліки. Подали через встановлену маску кисень, і ось перші вдихи. Між початком реанімаційних дій і до того часу, як пацієнт вдихнув, минуло п’ять хвилин, не більше. Не передати, які емоції в той час відчуваєш», – каже фельдшерка бригади, яка прибула на виклик, Іванна Дмитрів.

Читайте також: У Львові фельдшери «швидкої» врятували чоловіка, у якого двічі зупинилося серце

Потерпілого 47-річного чоловіка госпіталізували реанімобелем, при цьому дорогою безперестанку лікарі проводили моніторинг стану пацієнта на медичному обладнанні. Його доставили до Дрогобицької міської лікарні №1.

Зі слів медиків, чоловіка вдалося врятувати завдяки оперативним діям та допомозі двох очевидців – працівника басейну та відвідувача, а також швидко наданій медичній допомозі. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!