На Львівщині мешканці та вимушені переселенці розмальовують бомбосховища

2216 0
Малюнки на стінах залишаться як мистецька пам'ять про буремні часи в історії України.
Фото: ЛОВА

Фото: ЛОВА

У Дрогобичі, що на Львівщині, мешканці та вимушені переселенці разом розмальовують бомбосховища, повідомляє Львівська ОВА.

Читайте також: У Львові з 1 вересня планують відновити повноцінне навчання у школах

Мета проєкту – зробити укриття місцем для творчості, а отже змінити похмурий та холодний образ укриттів на більш затишний та приємний. В умовах війни укриття зберігає життя, відтак наповнює його. Разом з людьми, що приїхали в Дрогобич у пошуках безпечного місця, учасники проєкту  нанесли на стіни перші зображення.

До проєкту долучились учні ліцею №16 імені Юрія Дрогобича, а також внутрішньо переміщені особи, які зараз мешкають у місцевих школах та усі ті, хто знайшов в укритті  прихисток від війни.

Читайте також: Нам потрібен план для освіти під час війни

Кожен малюнок має свою ідею та історію. Зокрема, для оформлення стін взяли роботи художника Нікіти Тітова. Проєкт реалізовують під керівництвом художниці з Трускавця – Світлани Забари.

Малюнки на стінах залишаться як мистецька пам'ять про буремні часи в історії України і про те, що школа стала домівкою більш ніж для 200 внутрішньо переміщених людей від початку війни.

Нагадаємо, що у Львові з 1 вересня планують відновити повноцінне навчання у школах. Для цього у всіх навчальних закладах міста мають бути надійні укриття. Є ще три місяці, щоби їх підготувати.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!