На Львівщині може з’явитися завод компанії «Хюндай Корпорейшн»

1959 0
Компанія «Хюндай Корпорейшн» розглядає можливість створення на Львівщині спільного україно-корейського виробництва. Про це йшлося під час зустрічі голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки з представником компанії «Хюндай Корпорейшн» Іллею Джонг та Почесним консулом Республіки Корея у Львові Владиславом Ртіщевим, яка відбулася у четвер, 17 грудня. Про це інформують у ЛОДА.
фото: job-sbu.org6

фото: job-sbu.org6

Голова представництва «Хюндай Корпорейшн», яке розташоване в Києві, Ілля Джонг розповів, що компанія давно працює на українському ринку та має намір розширювати свої потужності на території України. При цьому  не лише у сфері залізничної інфраструктури, а й у інших напрямках.

«Наша мета – розвиток проектів в Україні та завоювання нових ринків центральної та східної Європи. Компанія  хоче розвиватися, саме тому важливо знайти хорошого партнера, – розповів Ілля Джонг. – Ми маємо намір створити спільне підприємство. Львівщина є дуже привабливою для нас і ми розглядаємо можливість розміщення виробничої бази на території Львівської області. Саме тому й хотіли б розглянути програми для інвесторів. Думаю, що ми знайдемо  спільні точки дотику».

За його словами, уже відбулася зустріч з керівником одного із підприємств Львівщини, яке «Хюндай Корпорейшн» розглядає як потенційного партнера.

Читайте також: На Львівщині планують збудувати завод із виробництва електричних кабелів

Своєю чергою Олег Синютка окреслив переваги Львівщини: її розташування, інфраструктуру, безпеку, стабільну політичну ситуацію. Окрім цього, за словами очільника Львівської ОДА, в області здійснюється супровід інвестиційних проектів. Також він зазначив, що особливістю  є те, що  на Львівщині збереглася традиція машинобудування та легко можна буде зайти  висококваліфікованих спеціалістів у даній сфері.

«Сподіваюся, що наша наступна зустріч носитиме практичний характер. «Хюндай»  – це  успішний  бренд, – сказав Олег Синютка. – Ми дуже зацікавлені у тому, щоб виробнича база всесвітньовідомої компанії була розміщена  саме тут. Для нас важливо, щоб такий партнер,  як ваша компанія, був  у Львівській області».

Опісля очільник ОДА запропонував корейській стороні надати технічні вимоги для  розміщення виробництва. За словами Владислава Ртіщева, корпорація «Хюндай» також зацікавлена у реалізації проектів  в галузі альтернативної  енергетики, бо є відомим виробником сонячних батарей та вітрогенераторів. «У цьому контексті цікаво було дізнатися, що на Львівщині існує проект індустріального парку, концепція якого передбачає виробництво, котре стосується лише альтернативної енергетики та енергоощадних технологій», – додав Владислав Ртіщев.

Нагадаємо, нещодавно інвестори з Китаю повідомили, що мають намір збудувати у Львові теплову електростанцію, котра для виробництва енергії використовуватиме водовугільне паливо, як альтернативу природному газу. Максимальна потужність такої ТЕЦ буде близько 100 МВт. 

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!