На Львівщині можуть закрити пішохідний пункт перетину кордону

2070 0
Через відсутність необхідного рішення Державної прикордонної служби України пілотний проект пішохідного митного пункт пропуску «Угринів–Долгобичів» на кордоні між Україною та Польщею може завершитися 31 грудня.
фото: zik.ua

фото: zik.ua

Про це йдеться в заяві групи президії Люблінського воєводського управління. Зокрема, як зазначено в заяві, проект, який давав можливість сотням українців перетинати кордон у пункту пропуску пішки або на велосипедах, триває 6 місяців та завершиться до кінця року, – пише Європейська правда.

Для того, щоб було підписано угоду про його продовження ще на 6 місяців, потрібне відповідне рішення Державної прикордонної служби України, якого за 2 дні до завершення проекту немає. «Ще 4 грудня комендант Надбужанського відділу Прикордонної варти Республіки Польща висловив позитивну оцінку щодо продовження проекту», –  йдеться в заяві. Наразі польська сторона «із нетерпінням чекає інформації, чи може бути таку угоду укладено».

Читайте також: Нові патрульні допомагатимуть контролювати черги на кордоні

«Пілотаж пішохідного і велосипедного руху на ПП «Угринів–Долгобичів» закінчується через 2,5 дня, а особи, які планують подорож надалі не знають, чи 1 або 2 січня їх на цьому переході пропустять. Польська сторона позитивно оцінила продовження пілотажу на наступні пів року, чекаємо на рішення Державної прикордонної служби України. Дивно, що такі рішення роблять в останню хвилину», – додає активіст.

Нагадаємо, пропускний пункт «Угринів – Долгобичув» на українсько-польському кордоні від 1 липня доступний для пішого переходу. Раніше зазначали, що експериментальне дослідження триватиме до кінця цього року. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!