На Львівщині на хабарі 7 тис. грн затримали 29-річного поліцейського

2439 0
29-річний старший лейтенант намагався допомогти уникнути порушнику штрафу за нетверезе водіння.
Фото: сheline.com.ua

Фото: сheline.com.ua

На Львівщині на хабарі 7 тис. грн затримали поліцейського. Про це повідомила головна прокурорка Львівщини Ірина Діденко.

За версією слідства, ще на початку травня двоє патрульних зупинили автівку через порушення правил дорожнього руху та запідозрили, що водій перебуває за кермом напідпитку. Однак, замість адмінпротоколу за ч. 1 ст. 130 КУпАП, вирішили скористатись ситуацією, щоб «підзаробити». Під час бесіди між копами і мешканцем Сокальського району з’ясувалось, що у  порушника є знайомий у поліції, його односільчанин, який може стати посередником.

Саме його, 29-річного старшого лейтенанта обласної поліції, який погодився «допомогти», й затримали на хабарі.

Наразі правоохоронці завершують слідчі дії, готують підозру та клопотання до суду для обрання запобіжного заходу, а також відсторонення від посади

Якщо його провину доведуть, поліцейському загрожує від 5 до 10 років ув’язнення, трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацію майна.

Як уточнили в патрульній поліції Львова, йдеться про поліцейського груп швидкого реагування районного відділу поліції.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!