На Львівщині на кордоні дають хабарі, щоб відкупитися від самоізоляції

2024 0
Хабарі пропонували у пунктах пропуску «Рава – Руська», «Шегині», «Грушів» та «Краківець».
Фото: Державна прикордонна служба України

Фото: Державна прикордонна служба України

Упродовж цього тижня на Львівщині іноземці та українці пропонували прикордонникам 17 разів хабарі, аби безперешкодно перетнути державний кордон України і уникнути самоізоляції. Про це повідомляє Держприкордонслужба.

Читайте також: Хто така контактна особа і що робити після контакту з хворим на Covid-19. Пояснення лікаря

Громадяни намагалися відкупитися коштами на загальну суму 2 500 грн, 100 злотих та 155 євро за пропуск без проходження обсервації чи самоізоляції, а також без страхового медичного сертифіката, який покриває витрати пов’язані з лікуванням Covid-19.

Неправомірні вигоди пропонували військовослужбовцям у пунктах пропуску «Рава – Руська», «Шегині», «Грушів» та «Краківець».

Читайте також: За яких умов дозволено припинити самоізоляцію після Covid-19 

Нагадаємо, що особи, які перетинають кордон та прибули з країн зі значним поширенням Covid-19, мають іти на самоізоляцію. Вони зобов’язані встановити та активувати мобільний додаток «Вдома». Аби не йти самоізоляцію, тим, хто прибуває з «червоної зони» необхідно не більше, ніж за 48 годин до перетинання кордону отримати негативний результат тесту на коронавірус. Наразі Польща внесена у «червону зону». Повний перелік країн дивіться тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!