На Львівщині на ремонт гуртожитків для переселенців виділили ще 3 мільйони грн

1058 0
У гуртожитках відремонтують приміщення, харчоблоки, вікна, підлоги, дахи, інженерні мережі.
Фото: shpalta.media

Фото: shpalta.media

На Львівщині цього тижня на ремонт гуртожитків, де проживатимуть внутрішньо переміщені особи, додатково виділили 3 млн грн. про це повідомляє Львівська обласна військова адміністрація.

Читайте також: На Львівщині додатково виділили 50 млн грн на облаштування місць для проживання переселенців

Зараз уже провели та оплатили роботи з ремонту у 12 гуртожитках області. Загалом передбачено проведення ремонтів приміщень, харчоблоків, вікон, підлоги, дахів, інженерних мереж у 20 гуртожитках освітніх закладів.

Виділені цього тижня 3 млн грн скерували на поточні ремонти таких гуртожитків від таких навчальних закладів:

  • Сокальський професійний ліцей – 2,5 тис. грн
  • Червоненське вище професійне училище – 1226,5 тис. грн
  • Новояворівське вище професійне училище – 341,7 тис. грн
  • Угнівський аграрно-будівельний ліцей – 99,8 тис. грн
  • Червоноградський гірничо-економічний фаховий коледж – 586,2 тис. грн
  • Бориславський професійний ліцей – 754,3 тис. грн.

 

Нагадаємо, згідно з розпорядженням начальника Львівської ОВА збільшено обсяг Програми з 53,9 млн грн до 105,9 млн грн, з них 102 млн грн – кошти обласного бюджету, 3,9 млн грн кошти Малопольського воєводства Республіки Польща. З початку року на зазначену Програму спрямували кошти в сумі 16,8 млн грн, з яких 1,4 млн грн – кошти Малопольського воєводства Республіки Польща.

Нагадаємо, що у навчальних закладах Львівщини тимчасово проживають близько 7 тис. внутрішньо переміщених осіб. Зараз для них шукають відповідні житлові приміщення, аби відселити, а у школах з 1 вересня відновити офлайн-навчання. Водночас з львівських шкіл, як повідомляв під час стріму Tvoemisto.tv в.о. директора департаменту гуманітарної політики ЛМР Євген Бойко, до 15 липня у планують виселити вимушених переселенців. Для них шукали та готували місця, де ті зможуть мешкати.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!