На Львівщині нарешті розпочали ремонт прикордонної дороги Яворів – Грушів

8281 0
Три роки тривала бюрократична тяганина з приводу старту реалізації польського кредиту.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

На Львівщині розпочали ремонт прикордонної дороги Яворів – Грушів, про яку говорять три роки. Наразі тут виконують земляні роботи та зрізають пошкоджене дорожнє покриття.

Перш ніж прокласти новий асфальтобетон, дорогу розширять, влаштують водовідведення, замінять існуючі залізобетонні труби, посилять основу дорожнього покриття. Опісля влаштують тротуари та освітлення в межах населених пунктів та встановлять зупинку громадського транспорту.

Читайте також: Уряд розблокував реконструкцію пунктів пропуску на Львівщині за польський кредит

Протяжність дороги становить 19,5 км, а вартість – 7 млн. євро. Її ремонтують за польський кредит у межах програми «Розбудова прикордонної дорожньої інфраструктури на підходах до пунктів пропуску на українсько-польському кордоні». Польща надає Україні кредит під 0,15% річних.

За словами заступника голова ЛОДА Юрія Бучка, окрім дороги Яворів – Грушів, планують розпочати ремонтні роботи на таких дорогах:  Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий,  КПП «Смільниця» – Старий Самбір, а також Червоноград – Рава-Руська.

Читайте також: Дорога до нового пункту пропуску на Львівщині обійдеться у майже 700 млн грн

Нагадаємо, що позику від Республіки Польща надали під пільгове кредитування впродовж перших п’яти років. 60% товарів і послуг від цієї суми мають надати підприємці з польської сторони. Віддавати кредит буде український уряд.

Переможцями тендерів стали дві компанії – польські, що є вимогою польської сторони, яка надавала кредит. Дорогу Грушів-Немирів за 3,5 млн євро ремонтуватиме UNIBEP S.A. Усі інші – КПП «Смільниця» – Старий Самбір (2 млн євро), Яворів – Грушів (6,8 млн євро), Червоноград – Рава-Руська (21,5 млн євро) та Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий (19,5 млн євро) – компанія DROG-BUD Spolka z ograniczona odpowiedzialnoscia. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!