На Львівщині найбільше працівників потребують у галузі освіти

1835 0
Станом на січень пропонують майже 500 вакансій у школах, дитсадках і закладах профтехосвіти.
Фото: unibremen.de

Фото: unibremen.de

Станом на початок січня на Львівщині найбільше потребують працівників у галузі освіти, зокрема у школи, дитсадки та заклади професійно-технічної освіти. Про це повідомили у Львівському обласному центрі зайнятості. 

У школах потрібні як вчителі, вихователі, їхні помічники, лаборанти, так і директори, психологи, соціальні педагоги, керівники гуртків, а також електрики. 

Читайте також: На які зміни чекати львів'янам цього року. Огляд

Дитячі садки, окрім вихователів і профільних спеціалістів, потребують медиків, кухарів, діловодів, слюсарів, двірників, операторів котельні. У позашкіллі на Львівщині вузькоспеціалізованим фахівцям пропонують стати керівниками гуртків, також роботу дають методистам, психологам, екскурсоводам та водіям.

Натомість заклади професійно-технічної освіти запрошують на роботу майстрів виробничого навчання, викладачів, вихователів, кухарів, техніків, водіїв, електромонтерів.

Нагадаємо, наприкінці 2021 року на одне робоче місце на Львівщині претендували три людини, тоді як в кінці 2020-го – аж шестеро. Майже третина всіх безробітних зараз – у Львові.

Читайте також: У Львові додатково виділять 100 млн гривень на зарплати вихователям дитсадків

Нагадаємо, що з 1 січня в Україні підвищили на 10-20% розміри заробітної плати педагогічних працівників. Це передбачено Постановою Кабінету Міністрів № 1391 від 28 грудня 2021 року. Зокрема, документ встановлює розміри підвищень посадових окладів працівникам державних та комунальних освітніх закладів, а також розміри доплат за окремі види педагогічної діяльності.

Зазначимо, що у Львові додатково виділяти 100 млн грн на зарплати вихователям дитсадків. Зараз у львівських садках не закрита велика кількість вакансій.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!