«На Львівщині не було «прильотів». Козицький закликав не вірити брехливим телеграм-каналам

2655 0
Коротко про те, як минула доба в Львівській області.
Фото: Львівська ОВА

Фото: Львівська ОВА

Сьогодні, 18 лютого, о 08:40 сирени повідомили про повітряну тривогу. Небезпека вже минула. У нашій області все закінчилося без «прильотів». Але є телеграм-канали, які під час повітряної тривоги повідомили про вибухи на Львівщині, тому ще раз прошу: перегляньте, на кого ви підписані. Не дозволяйте собою маніпулювати, на цьому наголосив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Повітряна тривога. 17 лютого сирени двічі сповіщали про повітряну тривогу – о 13:45 та о 15:43. В обидвох випадках була загроза ракетних ударів з рoсiї. Небезпека не справдилася.

Переселенці. Евакуаційними потягами на Львівщину за добу прибули ще 117 людей.  До Перемишля з нашої області чотирма потягами вирушили 1218 осіб.

Освіта. У загальноосвітній школі Радехівської громади Червоноградського району відкрили відремонтований спортзал. Роботи розпочали у 2021 році. За два роки на це пішло 6,6 млн грн, з них 5,5 млн грн – кошти обласного бюджету та понад 1 млн грн – кошти місцевого бюджету.

У навчальних закладах Дрогобича та громади стартує спортивний проєкт – «Шкільні спортивні ліги Дрогобицької МТГ». Ліги включають три види спорту – баскетбол, волейбол та бадмінтон. Завдяки реалізації цього проєкту у громаді збільшиться частка учнів, які систематично займаються фізичною культурою та спортом.

На Яворівщині діти продовжують робити окопні свічки на передову. Так, третьокласники Старицької ЗЗСО І-ІІІ ступенів імені Юрія Костіва спільно з класною керівничкою Даною Партикою виготовили 50 окопних свічок, які невдовзі повезуть нашим хлопцям та дівчатам у зоні активних бойових дій.

Енергетика. Бродівська громада Золочівського району отримала дизельний генератор потужністю 80 кВт для КП «Бродиводоканал». Передав його UNICEF.

Навчальні заклади Самбірщини отримають від цього ж фонду обігрівачі.

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!