На Львівщині у майже 40 тисяч доз AstraZeneca закінчився термін придатності

12722 0
Термін придатності вакцин закінчився наприкінці жовтня.
Фото: Associated Press

Фото: Associated Press

На Львівщині залишилося близько 40 тисяч доз вакцини AstraZeneca, які область не встигла використати. Вакцина прибула як гуманітарна допомога на початку вересня. Проте термін її придатності закінчився вкінці жовтня.

Читайте також: Де і коли сьогодні у Львові можна вакцинуватися. Локації та графік

Відповідаючи на запитання Тvoemisto.tv під час брифінгу, керівник департаменту охорони здоров'я ЛОДА Орест Чемерис сказав, що поки ці дози перебувають на складі, їх повернуть назад у центральні склади. Безпосередньо на Львівщині їх утилізовувати не будуть.

Крайню партію вакцини AstraZeneca Львівщина отримала 1 вересня – 115 тисяч доз.

За популярністю вакцин найбільше мешканців Львова та області обирають препарат Pfizer/Comirnaty – на сьогодні щеплення двома дозами отримали 537 827 осіб. На другому місці – вакцина Coronavac, нею щепилися 316 396 осіб. Найменше на Львівщині вакцинуються препаратом AstraZeneca – загалом це 149 308 осіб.

Читайте також: Як і чому частина львів'ян купує сертифікат вакцинації

Додамо, що станом на кінець вересня в Україні було понад 35,6 тис. доз вакцин, термін придатності яких закінчувався 30 вересня.

За останню добу провакцинували 18 175 осіб у Львові та області. Загалом уже провели 1 192 357 щеплень двома дозами.

«Станом на ранок 5 листопада на Львівщині провакциновано більше 23% дорослого населення двома дозами. Понад 35% – це ті особи, які отримали першу дозу. Щоденно вакцинуються від 18 до 22 тисяч осіб. Серед пацієнтів у ковід-стаціонарах лише 146 мають щеплення. Це означає, що 97% осіб, які госпіталізуються, невакциновані», – коментує Орест Чемерис.

Читайте також: «Твоє місто» відновило Covid-блог про обмеження і вакцинацію у Львові

За тиждень перебування у «червоній» зоні темпи захворюваності на Львівщині поки не зменшуються. Заповненість ліжок у стаціонарах складає 67%. Лише а останню добу госпіталізували 300 осіб. У реанімаціях перебуває 207 осіб, з них 65 підключені до апаратів ШВЛ. Зі слів керівника обласного департаменту, до сімейних лікарів звертаються багато хворих із Covid-19, більшість з яких потребують госпіталізації.

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv відновило Covid-блог, в якому ви можете знайти всю актуальну інформацію про карантин, обмеження та вакцинацію у Львові. Перейти на Covid-блог можна за посиланням.

Юлія Осим



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!