На Львівщині незаконно зрубали дерева на 900 тисяч гривень

2028 0
Інспектори на місці порубки виявили вантажний автомобіль та групу людей з бензопилами.
Фото: Держінспекція

Фото: Держінспекція

На Львівщині інспектори спіймали порушників, що незаконно зрубали дерева на понад 900 тисяч гривень. Про це повідомила Держекоінспекція у Телеграмі.

Читайте також: Зрубані дерева у Львові використовуватимуть для опалення

Відтак, на території Великопільського старостинського округу Івано-Франківської селищної ради Яворівського району за межами населених пунктів зрізано 621 дерево різних порід: сосна, осика, вільха. 

Інспектори на місці порубки виявили вантажний автомобіль та групу людей з бензопилами. На місце події викликали слідчо-оперативну групу.

Читайте також: Що робити з деревами у Львові. Пояснення експертки

Фахівці Держекоінспекції здійснили розрахунки, відповідно до яких загальна сума шкоди довкіллю, завданої у результаті вирубки становить понад 900 тисяч гривень.

Нагадаємо, що нещодавно на вулиці Коновальця у Львові зрізали 15 гіркокаштанів, які були у критичному стані. Також під час реконструкції вулиці Шевченка вирізали абсолютно всі дерева, а місця на нові не передбачили. Водночас біля Органного залу, де ремонтують підпірну стінку, висадять два десятки дерев.

Ландшафтна архітекторка, доцентка кафедри ландшафтної архітектури, садово-паркового господарства та урбоекології НЛТУ Оксана Олейнюк-Пухняк вважає, що вирубування старих крупнолистих дерев – проблема для Львова, а догляд за ними – недостатньо добрий.Tvoemisto.tv поговорило з експерткою і дізналося, що робити з деревами у місті. Більше тут.

Антоніна Костик

____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!