На Львівщині невдовзі може з'явитися новий варіант штаму коронавірусу Дельта-Плюс

5009 0
Штам Дельта-Плюс більш заразний, ніж Дельта, але не прогнозується, що перебіг буде важчим.
Фото: GETTY IMAGES

Фото: GETTY IMAGES

На сьогодні на Львівщині не виявили жодного випадку штаму Дельта-Плюс, хоча нещодавно глава РНБО Олексій Данілов повідомив, що таки випадки є.

«Наші фахівці у п’ятницю (22 жовтня, – ред.) завершили дослідження і виявили нову форму штаму Дельта, який почався в Британії, на території нашої країни. Це вже підтверджений факт. Я можу назвати місця, де найбільше цієї мутації: це Львів, Тернопіль та інші західні регіони»,повідомив в ефірі політичного ток-шоу «Свобода слова на ICTV» глава РНБО Олексій Данілов.

Читайте також: Потужна версія Covid-19. Чим небезпечний штам коронавірусу «Дельта»

Натомість, як зазначила керівниця Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Наталія Тімко-Іванченко, випадків нового штаму Дельта-Плюс на Львівщині не виявили.

«На сьогодні в Україні жодного випадку Дельта-Плюс штаму не виявлено. Велика Британія, США і Норвегія повідомили про виявлені зміни у Дельта-штамі, але ВООЗ не охарактеризувала їх як такі, що можуть становити особливу небезпеку. Але з огляду на те, що міграція людей між країнами не зупинена, зрозуміло, що Дельта-Плюс розійдеться по інших країнах», – каже вона.

За її словами, хоча штам Дельта-Плюс більш заразний, ніж Дельта, все ж не прогнозується, що перебіг захворювання, викликаного Дельта-Плюс штамом буде важчим.

«Чогось надзвичайного у клініці і перебігу не передбачається і не прогнозується», – додала керівниця лабцентру.

Читайте також: Тиждень з Сovid-19: на 32% зросла кількість щеплених першими дозами на Львівщині

Нагадаємо, сьогодні відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. За результатами Державна комісія вирішила встановити з 30 жовтня 2021 року «червоний» рівень епідемічної небезпеки на території Львівської, Житомирської, Івано-Франківської, Київської, Луганської, Хмельницької та Чернігівської областей.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!