На Львівщині зафіксували новий випадок ботулізму. Чим небезпечна хвороба

1959 0
42-річний чоловік вживав консервовані гриби домашнього виготовлення.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

В реанімацію інфекційного відділення Мостиської центральної районної лікарні госпіталізували 42-річного львів’янина, який вживав консервовані гриби. Про це повідомила епідеміологиня Львівщини, в.о. гендиректора Львівського обласного лабораторного центру МОЗ Наталія Тімко. 

Заразитися хворобою ботулізму можна через продукти харчування.

«Симптомами можуть бути порушення зору, двоїння в очах, порушення ковтання і мови, також порушення дихання й роботи серця», – пише вона.

Читайте також: На Львівщині ще один випадок ботулізму. У реанімації – 36-річний львів’янин

Із моменту вживання інфікованої їжі до перших симптомів може пройти від 1 до 7 днів, а початок хвороби – нагадувати звичайне харчове отруєння. Для того, аби уникнути ботулізму, рекомендують обмежити себе у вживанні домашніх консерв з риби, м’яса та грибів, а також в’яленої риби. Якщо таки вживаєте ці продукти, то краще просмажити або помістити їх у духову шафу на 10 хвилин. 

Нагадаємо, що минулого року на початку вересня від ботулізму померла 19-річна дівчина з Львівщини, яку спочатку виписали з лікарні, а пізніше госпіталізували знову через важкий перебіг хронічних хвороб. 

Читайте також: На Львівщині на ботулізм захворіла 19-річна дівчина

Додамо, на початку січня цього року з підозрою на ботулізм госпіталізували 27-річного чоловіка, який вживав консерви із супермаркету, а наприкінці місяця ботулізм виявили у 36-річного львів’янина, який споживав паштет домашнього приготування. Стан чоловіка не був критичний, хоча він перебував у реанімації. 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!