На Львівщині облаштують ще 570 місць для проживання переселенців

1299 0
У помешканнях гуртожитків житимуть працівники підприємств, які переїхали з областей, де тривають активні бойові дії.
Фото: ЛОВА

Фото: ЛОВА

На Львівщині облаштують місця для проживання ще 570 вимушених переселенців. Для цього скерували 54,4 млн грн. Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Читайте також: Із львівських шкіл відселили всіх переселенців

Житло облаштують для працівників підприємств, які переїхали з областей, де тривають активні бойові дії. Зокрема, 420 додаткових місць облаштують у гуртожитках Новороздільського, Олеського та Нижанковицького професійних ліцеїв, гуртожитку у селі Неслухів, а також Роздільському дитячому будинку-інтернаті. Ще 150 додаткових місць створять у гуртожитку Червоноградського гірничо-економічного фахового коледжу.

За словами Максима Козицького, на Програму реалізації інфраструктурних проєктів у Львівській області 16 серпня додатково скерували 54,4 мільйона гривень з обласного бюджету, з них 13,6 мільйона – допомога Республіки Польща. Це дасть можливість вивільнити школи та дитсадки для проведення навчання та зробити ремонт у гуртожитках та будівлях, які роками не використовувались.

Читайте також: Як роботодавцю отримати компенсацію за працевлаштування переселенців. Роз'яснення

Загалом, проживання на Львівщині отримають близько 2700 осіб з числа вимушених переселенців – людей, які через державу-терориста росію втратили дім та змушені починати все спочатку.

Нагадаємо, раніше на території Львівської області планувати збудувати низку модульних містечок ля внутрішньо переміщених осіб. Їх зведуть за донорські кошти міжнародних організацій та іноземних компаній. Одне з таких містечок, що вміщуватиме 1000 людей, з’явиться поблизу Стрия. Також хочуть збудувати у Добротвірській громаді. Його реалізують турецькі компанії, які є виробниками цих містечок. Окрім цього, виконавчий комітет Стрийської міської ради оприлюднив проєкт розроблення детального плану території з метою будівництва житла для внутрішньо переміщених осіб в селі Нежухів, що за 5 кілометрів від Стрия на Львівщині. Йдеться про будівництво 60 житлових будинків з тенісними кортами, стоянками для автомобілів, дитячих майданчиків тощо.

Житло, у якому тимчасово проживатимуть переселенці, після деокупації територій та відбудови житла, передадуть військовим, медикам та поліцейським.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!