На Львівщині заборонили пускати до навчальних закладів невакцинованих від кору дітей

12140 0
Відповідне рішення було прийняте сьогодні, 15 січня, на позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Відповідно до рішення комісії, обмеження доступу не вакцинованих від захворювання на кір дітей до навчання набуде чинності з 22 січня поточного року. Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

Читайте також: Що треба знати про кір

Окрім того, у зв’язку з підвищенням захворюваності на кір, керівникам загальноосвітніх середніх шкіл, в яких зареєстровано випадки захворювання, рекомендують продовжити канікули до 22 січня.

«Сьогодні відбулось засідання обласної комісії з питань надзвичайних ситуацій, на якій прийняли рішення продовжити канікули у всіх закладах освіти, де зареєстровано хоча б один випадок захворювання. Також необхідно значно посилити вакцинацію населення – як дітей, так і дорослих», – зазначила директорка департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ірина Микичак.

Читайте також: У школі на Сихові на кір захворіли 9 дітей

За даними ЛОДА, станом на сьогодні, 15 січня, у Львівській області на кір захворіло 84 особи, з них 56 дітей. Із загального числа захворілих – 61 випадок захворювання зафіксували у місті Львові.

Нагадаємо, сьогодні деякі львівські медики виступили з підтримкою ініціативи заборони відвідування навчальних закладів нещепленими дітьми.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!