Львівщина досі не отримала тест-системи для визначення коронавірусу

1194 0
Їх придбають за кошти з резервного фонду.
Фото: Вечерний Николаев

Фото: Вечерний Николаев

Львівська ОДА виділила із резервного фонду кошти для закупівлі додаткових засобів захисту від коронавірусу, зокрема тест-систем. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України Роман Павлів.

Читайте також: Україна отримала реагенти для тестування на коронавірус

Зараз очікують на отримання близько тисячі тест-систем. За словами Романа Павліва, до цього часу були проблеми із тест-системами для визначення коронавірусу, але вони вже є і цього тижня Львівщина проведе закупки.

Як уточнив раніше перший заступник голови ЛОР Богдан Гагалюк, з резервного фонду бюджету області виділять 25 млн гривень. Їх використають для закупівлі додаткового медичного обладнання та індивідуальних засобів захисту. Ідеться про апарати штучної вентиляції легень, маски, респіратори, костюми біозахисту тощо.

Як розповідав у коментарі Tvoemisto.tv Андрій Васько, на Львівщині не могли проводити дослідження на виявлення коронавірусу – можна було лише зібрати матеріал для дослідження та відправити його у лабораторію в Київ, де були відповідні тест-системи.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!