На Львівщині оголосили штормове попередження

3268 0
Удень прогнозують місцями пориви північно-західного вітру 15-20 м/с, грози.
Photo by Erik Witsoe on Unsplash

Photo by Erik Witsoe on Unsplash

На Львівщині оголосили штормове попередження. За повідомленням регіонального центру з гідрометеорології України в Львівській області сьогодні, 2 вересня, вдень прогнозують місцями пориви північно-західного вітру 15-20 м/с, грози.

Читайте також: Уроки буревію або Що варто змінити у підході до утримання дерев у Львові

Головне управління ДСНС України у Львівській області звертається до населення із застереженням бути уважними і обережними під час погіршення погодних умов. Зокрема, просять відповідально ставитись до власного життя та життя своїх рідних. У разі небезпеки телефонувати до Служби порятунку «101».

Нагадаємо, у четвер, 24 червня, у Львові була сильна спека. Метеорологи фіксували підняття температури до рекордної за останні 70 років позначки. Температура повітря вдень сягала до 33 і навіть 34 градусів тепла. Відтак, синоптики застерігали про надзвичайну (5-й клас) та високу (4-й клас) пожежну небезпеку. 

Після спеки по обіді, 25 червня, в місті пройшла гроза, яка повалила багато дерев. У Льовові гроза пошкодила багато дерев, ліній електропередач та автомобілів. Крім того, негода понищила елементи пам'яток архітектури і вирвала віконні рами з обласної ради.

Ще один буревій пройшов Львовом 30 червня. Він повалив у Львові 118 дерев, підтопив 29 підвалів і 10 під’їздів, пошкодив 24 дахи, а також спричинив 53 аварії на мережах вуличного освітлення. Детальніше про наслідки негоди читайте у матеріалі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!