Наcтупного тижня стане відомо, коли вчителі Львова отримають зарплату

2302 0
Лікарям та вчителям на Львівщині не виплатили заробітної плати, яка мала бути перерахована ще до 20 січня. Тому на Львівську мерію посипався шквал дзвінків щодо невиплати.
фото: telegraf.dn.ua

фото: telegraf.dn.ua

Як пояснив  Новому погляду директор департаменту фінансової політики ЛМР Олег Іщук, йдеться про 25 мільйонів гривень – 15 мільйонів на школи та 10 мільйонів на заклади охорони здоров’я: «Цього року маємо специфіку. Якщо раніше ми на утримання шкіл, закладів охорони здоров’я, насамперед на заробітну плату, платили прямо з міського бюджету, то тепер з 2015 року, у зв’язку зі змінами до Бюджетного кодексу, ці виплати йдуть за рахунок освітньої та медичної субвенцій». Така ситуація склалась через те, що ще немає офіційного затвердженого порядку перерахування та використання цих субвенцій.

Директор департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Галина Слічна, в свою чергу, каже, що причиною такої ситуації є той факт, що досі Міністерство освіти і науки та Міністерство охорони здоров’я не затвердило механізм фінансування міських установ з державного бюджету. Відтак, кошти вказаними Міністерствами не перераховано до Львова.

 «У грудні ми повністю закрили заробітну плату, ми виплатили зарплатню усім вчителям та медикам. Безперечно, що ці люди не отримують мільйони, і це люди, які на сьогоднішній день живуть на мізерну заробітну платню. І для них важливо отримати зарплату за першу половину січня. Згідно з графіком, аванc вони мали отримати до 20 січня. В середу, за інформацією, яку нам надали з бюджетного комітету Верховної Ради, має бути визначений порядок, як ці кошти мають надходити на міста, але це ситуація не лише Львова, це проблема в цілому усіх міст України», - наголосила Галина Слічна.

                                         


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!