Пожежі під Львовом та корупція у владі. Головне за ніч і минулу добу

2124 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Znaj.ua

Фото: Znaj.ua

Коронавірус – Київ – Львів. Україна впевнено перетнула позначку 400 хворих на коронавірус та впритул наблизилась до 500. Особливо пришвидшився цей процес після того, як в Україну приїхати тест-системи з Китаю. Маємо 10 померлих та лише 6 тих, що вилікувалися. Статистика вражає.

Учора в Україну прибув черговий літак з гуманітарною допомогою з Китаю. На борту тест-системи, медичні маски, засоби індивідуального захисту. У владі обіцяють ще кілька таких літаків і забезпечити усі аптеки України медичними масками за нормальною ціною.

Один факт – Міністерство охорони здоров’я Нідерландів відкликає з лікарень партію масок, закуплених у китайської компанії, через неналежну якість. Чи все гаразд з тими, які привезли в Україну відчуємо на собі згодом. Куди зникли українські маски та хто за це (не) буде покараний можна прочитати тут.

Щодо Львова, то за останніми даними, маємо п’ять хворих на коронавірус, 63 людини, які знаходяться в інфекційній та 76 на самоізоляції.

Верховна Рада і Єрмак. Верховна Рада нині може зібратися двічі на засідання. Досі не вдалося узгодити текст так званого банківського (ПриватБанк) законопроєкту – проти нього збунтувалися дві фракції «Батьківщина» та «За майбутнє». Наголошуємо, це саме на ньому  наполягають в МВФ  і бех нього Україна не отримає 10  млрд доларів, без яких, як  заявив учора під час свого звернення президент Зеленський нам дефолт.

Також на сесії буде розглянуто питання призначення нових керівників Міністерства охорони здоров’я, Міністерства фінансів і Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища. Щодо Мінздоров’я та Мінфіну, то з дистанції, не пропрацювавши і місяць, зійшли Ілля Ємець та Ігор Уманський. За них мають зайти, відповідно голова Одеської ОДА часів Порошенка Максим Степанов та колишній заступник глави Адміністрації президента та колишній заступник міністра фінансів Сергій Марченко.

Міністерство енергетики має очолити Ольга Буславець. Її вважають близькою до ДТЕК Ріната Ахметова. За даними медіа, Буславець має добрі стосунки з чинним прем’єром Денисом Шмигалем, який до призначення в Кабмін з 2017 року працював на керівних посадах у «ДТЕК Західенерго» та Бурштинській ТЕС. Зараз міністерством тимчасово керує перший заступник міністра Віталій Шубін.

А у владі черговий скандал. «Слуга народу» Гео Лерос оприлюднив відеозаписи, на яких чоловік, схожий на брата голови Офісу президента Андрія Єрмака – Дениса Єрмака – проводить переговори про працевлаштування неназваних осіб на певні посади в органах влади.

Цікаво, що учора під час свого звернення президент Володимир Зеленський не згадав про викорінення корупції практично у себе «під носом» жодного слова.

Палять суху траву. Маразм, який на Львівщині ніяк не можуть зупинити ні влада, ні поліція, ні Церква. Щодо перших двох, то, насправді, є  великі сумніви, що вони особливо з цим борються. Учора через підпал зруйнувався газопровід середнього тиску і без газу залишився Скнилів. Але це ще пів біди. Цими токсинами нам потім доводиться дихати, окрім того під час такого паління знищується все живе. Чи ми після такого ще люди?

Подумайте, що страшніше коронавірус чи підпали сухої трави? Напевне, все таки друге... І як це корелюється з християнськими ціннностями?  Як сказав учора під час проповіді Блаженніший  Святослав, у цей передвеликодній час маємо молитися по-іншому і нарешті навчитися розрізнити форму від змісту. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!