На Львівщині пенсіонерам, старшим за 80 років, додають 500 грн до пенсії

3010 0
Виплати вже почали.
Фото: physicsworld.com

Фото: physicsworld.com

Головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області розпочало виплату компенсації до пенсії за квітень пенсіонерам, яким понад 80 років. Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Читайте також: Уряд запустить оплату компослуг для пенсіонерів по телефону

Виплати у розмірі 500 грн здійснюються відповідно до постанови уряду від 1 квітня 2020 року. Але отримати таку доплату можуть лише ті пенсіонери, у яких розмір пенсії разом із нею не перевищуватиме 9205 гривень, зазначають в ЛОДА.

«Для громадян, старших за 80 років, які отримують пенсію, призначену відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” та які мають страховий стаж не менше 25 років чоловіки та 20 років жінки, мінімальна пенсійна виплата не може бути меншою, ніж 2600 гривень», – додають в ЛОДА.

Доплату на Львівщині отримають 88,6 тис. пенсіонерів. Вона надійде разом із пенсією за квітень. Щомісячна компенсаційна виплата буде встановлюватись й іншим пенсіонерам після досягнення ними віку 80 років.

Читайте також: Пенсія за віком у 2020 році. Хто має право

Пенсії надійдуть одержувачам на рахунки в уповноважених банках або будуть доставлені листоношами АТ «Укрпошта» додому.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!