На Львівщині перебуває понад 600 дітей-переселенців без батьків

1873 0
Декілька тисяч неповнолітніх, яких евакуювали на Львівщину, уже добрались у Польщу, Німеччину, Словаччину, Чехію та Італію.
Фото: cfts.org.ua

Фото: cfts.org.ua

На Львівщині без батьків перебуває понад 600 дітей із Луганської, Донецької, Запорізької, Харківської та Київської областей, повідомляє ЛОДА.

Діти без батьків приїхали у складі організованих груп. Також серед них є 5 дитячих будинків сімейного типу.

Читайте також: Як зі Львова евакуюють онкохворих дітей до Польщі. Фоторепортаж

За словами начальника Львівської обласної військової адміністрації Максима Козицького, групу з 20 неповнолітніх, які приїхали з Київської області без супроводу дорослих розмістили у Шегинях. Служба у справах дітей допомагає їм з документами, аби ті могли законно перетнути кордон чи залишитись у Львівській області.

«Декілька тисяч неповнолітніх, яких евакуювали на Львівщину, уже добрались у Польщу, Німеччину, Словаччину, Чехію та Італію», – каже Максим Козицький.

Дітей, які приїхали у Львівську область без супроводу дорослих, приймають у притулку Служби у справах дітей на вул. Левандівській, 17в у Львові.

Читайте також: «Закрийте небо над Україною, бо гинуть діти». Активістка закликала НАТО до допомоги

Також у зв’язку з введенням воєнного стану, кабінет міністрів України вніс зміни до пункту 2 про правила перетинання державного кордону громадянами України постанови №179. Це спрощує процес виїзду за кордон для дітей-сиріт, позбавлених батьківських прав чи тих, хто виїжджає із бабусями, братами або сестрами. Зокрема:

  • Діти-сироти, позбавлені батьківського піклування, які не досягли 18 років, можуть виїхати за межі України у супроводі осіб, які уповноважені законними представниками дитини, та за наявності письмового погодження органу опіки та піклування чи військової адміністрації на виїзд із зазначенням держави прямування.
  • Діти, які не досягли 16-річного віку, можуть виїхати за кордон у супроводі одного з батьків, баби, діда, повнолітнього брата чи сестри, інших осіб, уповноважених одним з батьків письмовою заявою, яка завірена органом опіки та піклування. Для цього не потрібно нотаріально засвідчувати згоду другого з батьків. Дитині необхідно мати з собою паспорт громадянина України, свідоцтво про народження або документ, що містить відомості про особу, який визнає Держприкордонслужба.

 

Нагадаємо, що майже усі місця, які розгорнули у Львові та на Львівщині для внутрішньо переселених людей, зайняті. Зі 110 тисяч місць, які розгорнули у Львові та області, 92 тисячі зайняті. А це 80%. Лише за минулу добу Львівщина прийняла близько 10 тисяч людей. Частина з них залишилася, частина відбула за кордон.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!