На Львівщині перевищений епідпоріг захворюваності на грип та ГРВІ у семи районах

2863 0
Загалом кількість хворих зросла на понад 3 тисячі людей.
фото: 4mama.ua

фото: 4mama.ua

За тиждень із 27 січня по 2 лютого на Львівщині на грип та ГРВІ захворіли 12660 людей, що на 3216 випадків більше, аніж попереднього тижня. Про це повідомляє лабораторний центр МОЗ у Львівській області.

Інтенсивний показник захворюваності становить 505,7 при епідемічному порозі 439,6 (ріст – на 15 % ). Перевищення епідемічного порогу є у Бродівському, Буському, Золочівському, Кам’янка-Бузькому, Миколаївському, Пустомитівському, Стрийському та Яворівському районах, а також у Стрию, Самборі і Бориславі.

Більшість хворих – 58,8% – діти віком до 17 років. Серед дітей за тиждень рівень захворюваності зріс на 29%. Додамо, понад 140 шкіл області тимчасово призупинили навчання через захворюваність на грип та ГРВІ.

У стаціонари області за минулий тиждень госпіталізували 433 людини, з яких 309 – діти.

Читайте також: Не торкайтесь обличчя руками. Як уберегтися від грипу та застуди

Водночас у Львові перевищення епідпорогу захворюваності немає. За минулий тиждень у місті захворіли 3433 людини, що на 834 випадки більше, аніж попереднього тижня. Інтенсивний показник захворюваності становить 446,4 при епідпорозі 615,2. Серед захворілих 49,9% – діти. Нагадаємо, у Львові на карантин станом на 4 лютого закрили 17 шкіл.

З початку епідсезону у Лабораторному центрі МОЗ у Львівській області провели 148 аналізів на грип і підтвердили 19 випадків захворювання на віруси грипу типу А (H1N1 pm09 – 17 випадків, Н3N2 – 1 випадок). Також підтверджено один випадок захворювання на вірус грипу типу В. Окрім того, виявлено збудники ГРВІ: риновіруси, бокавіруси, аденовіруси, коронавіруси, метапневмовіруси. 

В Україні спочатку епідсезону зареєстровано 13 летальних випадків захворювання на грип.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!