На Львівщині перейменували два села

4623 0
Йдеться про Коросне та Борщів.
Фото: Володимир Гройсман

Фото: Володимир Гройсман

Верховна Рада сьогодні, 3 березня, перейменувала сім населених пунктів у шести областях. Зокрема, на Львівщині перейменували села Коросне на Коросно та Борщів на Борша.

Додамо, що Коросне знаходиться у Львівському районі, там проживає 1026 осіб. Перша згадка про нього датується 1444 роком. Ординці кілька разів спалювали більшу частину села. У 1774 році Коросно разом з Перемишлянами і Борщевом входили до Перемишлянського ключа. Село Коросно приносило щорічно 441 золотий прибутку. У цей час в селі було 56 господарств. Зараз у селі є велика школа і дитячий садок, а також ботанічна пам'ятка природи — «Липа Кравчуків».

Перша згадка про Борщів (тепер Борша) відноситься до 1441 року і пов'язана зі шляхтичем Олександром з Борщева. 1880 року у селі проживали 1192 мешканці, у 1935 році чисельність населення зросла до 2500 осіб. Згідно з легендою, найдавніший сільський храм св. архистратига Михаїла був розташований на Лисій горі. Однак, жодних свідчень про нього немає.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!