Політична реклама

На Львівщині підприємців -спрощенців стало більше на 5 тисяч

1296 0
На 1 листопада у Львівській області спрощену систему оподаткування у своїй діяльності використовували 55 721 тис. фізичних осіб – підприємців.

Як відзначають у прес-службі ДПС у Львівській області, впорівнянні з початком року кількість «спрощенців» збільшилася на понад 5 тисяч. Першу групу обрало 9 087 підприємців, другу – 32 260, третю – 14 372, п’яту – 2, пише ZAXID.NET.

«В 2012 році відбувається постійне збільшення надходжень єдиного податку з фізичних осіб - підприємців. Так, з початку року до місцевих бюджетів області надійшло понад 146 млн грн єдиного податку з ФОП. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження зросли на 97,5 млн грн», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, з 12 серпня 2012 року введені дві додаткові групи платників єдиного податку для фізичних – 5 та юридичних осіб – 6. Граничний розмір доходу для цих груп встановлено на рівні 20 млн. грн. Максимальне число найманих працівників для 5 групи – 20, для 6 – 50. Ставка податку при сплаті ПДВ – 7%, при включені ПДВ до складу єдиного податку – 10% для обох груп.

Для обрання або переходу на спрощену систему оподаткування суб’єкт господарювання повинен подати до органу державної податкової служби заяву (пп.298.1.1 п.298.1 ст.298 ПКУ).

Звертаємо увагу на те, що в разі перевищення гранично допустимого розміру доходу платники єдиного податку 3 і 4 груп можуть подати заяву про перехід в групи 5 і 6 не пізніше 20 числа місяця, наступного за календарним кварталом, в якому відбулося перевищення.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!