На Львівщині підтвердили вже 24 випадки небезпечного штаму «Дельта»

11536 0
Цей штам є більш заразним та може викликати важчий перебіг захворювання
Photo by Maria Lysenko on Unsplash

Photo by Maria Lysenko on Unsplash

На Львівщині виявили ще 17 випадків Дельта-штаму коронавірусу. Раніше повідомляли про 7 виявлених випадків інфікування. Тож станом на ранок суботи, 21 серпня, у Львівській області загалом виявлено 24 випадки інфікування цим штамом. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила керівниця Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Наталія Іванченко.

«Ще 17 випадків Дельта-штаму коронавірусу виявили на Львівщині. Всього - 24. випадки. Люди різні. Не знайомі між собою. Отже, враховуючи, що дельта штам вдвічі заразніший за попередні та може спричинити важчий перебіг хвороби у невакцинованих осіб нагадую: маски в транспорті та громадських місцях є необхідними. Соціальна дистанція є необхідною. Вакцинація двома дозамитакож є необхідною», – зазначила вона.

В області за останній тиждень погіршилась епідеміологічна ситуація. Вдвічі зросла кількість підтверджених випадків коронавірусної інфекції у населення і кількість госпіталізованих у медичні заклади.

Читайте також: Потужна версія Сovid-19. Чим небезпечний штам коронавірусу «Дельта»

Нагадаємо, що раніше на Львівщині підтвердили 7 випадків небезпечного штаму «Дельта». Його прояви часто подібні на сильну застуду, особливо у молодих людей. Проте штам має дуже високу заразність та частішу госпіталізацію.

В інфікованих штамом «Дельта», є такі симптоми, як: висока температура, біль в горлі, кашель, нежить і слабкість навіть на фоні відсутності гарячки. Проте, на відміну від звичайної застуди, перебіг захворювання є важчим. Новий штам коронавірусу здатний інфікувати дітей від двох років, підлітків, молодих осіб 30-35 років.

Якщо раніше вірус передавався повітряно-крапельним шляхом, через дихальні шляхи і слизові оболонки, то на сьогодні доведено ще один шлях передачі – через шлунково-кишковий тракт. Тому більшість пацієнтів з штамом «Дельта» мають кишкові розлади – нудоту, зниження апетиту, болі в кишківнику. 

Детальніше про те, яку небезпеку несе новий штам коронавірусу, чим відрізняється – читайте у матеріалі. А про те, як врятуватися від нового небезпечного штаму, можете довідатися тут.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!