На Львівщині планують об’єднати кільцем три карпатські області

21427 0
Перемовини із Івано-Франківською ОДА успішно відбулись, на черзі — зустріч із головою Закарпатської ОДА.
Фото: Вікторія Андрєєва/Твоє місто

Фото: Вікторія Андрєєва/Твоє місто

На Львівщині планують об’єднати в кільце три карпатські області – Івано-Франкіську, Львівську та Закарпатську. Про це Tvoemisto.tv повідомив голова Славської селищної ОТГ Володимир Бега.

Читайте також: Зберегти ліси Карпат. Як «Лісова варта» контролює вирубки

У Славському хочуть знову повернути собі статус туристичної мекки. Перша його частина — будівництво дороги, що з’єднає місцевість із Закарпаттям та Івано-Франківщиною. Для цього нещодавно створили Асоціацію «Бойківське коло».

«Наша ідея полягає в тому, щоб з’єднати Славське із Пилипцем у Закарпатті найкоротшою дорогою. Зараз ми є в тупику, і туристи, які приїжджають сюди влітку, щоб десь далі подорожувати, змушені повертатись у Сколе, до траси Київ — Чоп, через Верецький перевал. А до Пилипця ще треба проїхати через Нижні і Верхні ворота, це 120 км. Дорога напряму від Славського до Пилипця становить усього 30 км. Якщо турист виїхав із Славського і планує повернутись сюди, то має проїхати зайвих 180 км за день, а в умовах гір це щонайменше три години їзди. Це ж стосується Івано-Франківщини», – пояснює він.

Читайте також: Володимир Зеленський закликав іноземців будувати курорт у Славському

Довжина кола становитиме близько 100 км. Про співпрацю в цьому напрямку також домовились із Асоціацією Єврорегіон «Карпати — Україна» і отримали кошти на співфінансування проєкту по дорозі Славське — Рожанка. А зі свого бюджету Славська ОТГ фінансує проєктування дороги Славське — Волосянка — Хащовань до кордону із Закарпаттям.

«І тоді ми матимемо унікальний туристичний продукт: можемо в один день поснідати в Славському, пообідати в Пилипці, повечеряти в Долині — і повернутись назад до Славського», — каже Володимир Бега.

Перемовини із Івано-Франківською ОДА успішно відбулись, на черзі — зустріч із головою Закарпатської ОДА. Втім, каже Володимир Бега, Славська ОТГ — локомотив у цьому процесі. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!