На Львівщині планують облаштувати ще один пішохідний пункт пропуску

6977 0
Цього року мають затвердити проєкт нового пункту пропуску.
Фото: Вікторія Ейсмунт

Фото: Вікторія Ейсмунт

У Нижанковичах, що на Львівщині, планують відкрити пішохідний пункт пропуску, проєктно-кошторисно-документацію на який розроблятимуть уже цього року. Про це у інтерв’ю Укрінформу сказав посол України в Польщі Андрій Дещиця.

Читайте також: 12 кілометрів до Європи. Як активісти Львівщини та Перемишля відновлюють занедбану залізницю

За його словами, із польського кредиту 100 млн євро вже затвердили  вісім проєктів на загальну суму 68 млн євро, які підуть на покращення інфраструктури на кордоні. Ці гроші, зокрема, підуть на реконструкцію пункту пропуску «Краковець – Корчова», де розділять рух легкового та вантажного транспорту.

«Зараз триває робота із затвердження проєктно-кошторисної документації (на пункт пропуску Нижанковичі – Мальховіце – ред.), на це в бюджеті на 2020 рік виділено кошти. Крім того, на цьому пункті пропуску йдеться про створення пішохідного переходу», – сказав дипломат.

Читайте також: Дорога до нового пункту пропуску на Львівщині обійдеться у майже 700 млн грн

Додамо, що про будівництво нового пункту пропуску «Нижанковичі – Мальховіце» говорять уже кілька років. У 2015 році Україна отримала кредит від Польщі на 100 млн євро, за який, серед іншого, цього року відремонтують прикордонні дороги до КПП «Смільниця» – Старий Самбір (18 км), Грушів – Немирів (9 км), Червоноград – Рава-Руська (53,14 км), Яворів – Грушів (20 км) та Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий (46,4 км). Польща вже має розроблену проектно-кошторисну документацію на відкриття пункту пропуску «Нижанковичі-Мальховіце». 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!