На українсько-польському кордоні планують відкрити два пункти пропуску

4113 0
На МПП «Грушів-Будомеж» відбулося засідання Комісії з питань пунктів пропуску та прикордонної інфраструктури, яка діє у межах українсько-польської Міжурядової координаційної ради з питань міжрегіонального співробітництва.
Фото: http://zakarpattya.net.ua

Фото: http://zakarpattya.net.ua

За словами директорки департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва Львівської ОДА Поліни Лі, на цій Комісії вперше внесено до протоколу перспективу відкриття пунктів пропуску в Турківському районі, Львівської області, а саме МПП «Лопушанка-Міхновець» та МПП «Боберка – Смольник», як стратегічного інструменту розвитку транскордонного співробітництва.

Читайте також: На українському кордоні облаштують новий пропускний пункт 

Також українська делегація повідомила про модернізацію під’їзних доріг зі сторони України до українсько-польських пунктів пропуску, а саме: «Грушів – Будомєж», «Смільниця – Кросьценко», «Устилуг – Зосін», «Рава-Руська – Хребенне», а також «Нижанковичі – Мальховіце», – інформують у прес-службі Львівської облдержадміністрації. 

Окрім того, обговорили ситуацію в українсько-польських пунктах пропуску, забезпечення ритмічної роботи з метою прискорення перетину кордону для транспортних засобів, розмежування пасажирського та вантажного руху в МПП «Краковець – Корчова» та питання запровадження на постійній основі  пішого руху в МПП «Угринів – Долгобичув», ініційовано обмін нотами щодо відкриття пішого руху в МПП «Нижанковичі – Мальховіце».

За результатами засідання сторони підписали протокол, в якому зазначили майбутні напрямки співробітництва.

Опублікувала Марічка Мишок


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!