На Львівщині планують відновити Дрогобицьку житницю. Фото

7881 0
Дрогобицька житниця є пам'яткою архітектури національного значення.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

У Дрогобичі планують відновити Дрогобицьку житницю. Зараз тривають громадські обговорення про розвиток пам’ятки національного значення, яка є претендентом у відборі на Велику реставрацію. 

Читайте також: У храмі Климентія Папи у Львові відремонтують підпірну стінку

Проблема із земельними ділянками під пам‘яткою, у межах її охоронної зони, а також у межах зони історичної забудови Дрогобича.

Департамент архітектури та містобудування ЛОДА рекомендує Дрогобицькій міській раді замовити виготовлення детального плану території, визначити всіх користувачів та провести археологічні дослідження прилеглої території.

Читайте також: Де у Львові побачити копію дохристиянської писанки

Дрогобицька житниця (шпихлір) – це пам'ятка архітектури національного значення у Дрогобичі Львівської області. Будівля зерносховища зведена у стилі бароко з каменю та цегли. Дрогобицький шпихлір – унікальний приклад господарської споруди XVIII століття, яка збереглася майже в первісному стані. Подібних пам'яток в Україні немає.

Нагадаємо, що на Велику реставрацію Львівщина подала 39 пам'яток. З переліком можна ознайомитися тут.

Фото ЛОДА

 

 

 

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!