На Львівщині планують впровадити е-квиток, що також буде соціальною карткою

5304 0
Конкурс на виготовлення проєктно-кошторисної документації планують оголосити до кінця року.
ілюстративне фото: УНІАН

ілюстративне фото: УНІАН

На Львівщині планують впровадити електронний квиток для проїзду в автобусах, а також провести нові конкурси серед перевізників. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповів заступник голови ЛОДА Тарас Грень.

Читайте також: Перезавантаження громадського транспорту. Що (не)змінить е-квиток у Львові

За його словами, це буде не просто е-квиток для проїзду в транспорті, а ще й соціальна картка, що об’єднає всі пільги, що має той чи той мешканець Львівської області.

«Основа всіх проблем, що виникають на Львівщині у перевезеннях – це відсутність належного обліку перевезень. Це проблема і для органів місцевого самоврядування, які мають відшкодовувати витрати на перевезення пільгових категорій, і для самих перевізників. Додатково виникає питання загальної соціальної картки, яка б уміщала усі пільги, що мають мешканці Львівської області», – говорить Тарас Грень.

Зараз, додає він, працюють над технічним завданням для оголошення конкурсу на виготовлення проєктно-кошторисної документації. Конкурс можуть оголосити ще до кінця цього року.

Читайте також: Фінішна пряма. Найважливіше про впровадження е-квитка у Львові

Тарас Грень зазначає, що ідеться про цілий комплекс питань: валідацію, готівковий та безготівковий розрахунок. Наразі не відомо, скільки коштуватиме реалізація проєкту та хто це фінансуватиме. Орієнтовна сума стане відомою після розробки техзавдання, додає Тарас Грень.

Впровадження е-квитка на Львівщині потягне за собою, говорить посадовець, і покращення стану транспортних засобів та, імовірно, зміну транспортної мережі для комфорту мешканців.

«Однією з умов конкурсів, що ми будемо проводити, буде покращення стандартів перевезення. Будемо просити, мотивувати перевізників, щоб перевезення були кращими», – каже Тарас Грень.

Він додає, що зараз розглядають зміни до закону про автомобільний транспорт і, можливо, там будуть по-новому прописані умови проведення конкурсів на перевезення.

«Якщо моделювати ідеальну ситуацію, хоча такого в житті не буває, то система запрацює до року часу. Якщо дивитись реально – це від року до трьох, повністю зі всім», – говорить Тарас Грень щодо термінів реалізації проєкту.

Читайте також: S-Bahn для Львова. Чого бракує для запуску міської електрички

Нагадаємо, у Львові про впровадження е-квитка у міському громадському транспорті говорять ще від 2015 року. Наразі триває останній етап і днями планують оголосити остаточного підрядника, який встановлюватиме обладнання.

Олександра Бодняк

Новина підготовлена в межах спецпроекту «Рік комфортного пересування». Партнер проекту — компанія EasyPay — найбільший небанківський оператор платіжних та фінансових сервісів в Україні. Свої ідеї та пропозиції для вдосконалення міської мобільності можете надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначивши «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!