На Львівщині планують викупляти житло в забудовників для вимушених переселенців

3258 0
Це можуть бути як квартири та будинки, що вже збудовані та придатні для проживання, так і ті, які перебувають на завершальній стадії.
Фото: infoprostir.te.ua

Фото: infoprostir.te.ua

Зараз в області проживає понад 250 тисяч внутрішньо переміщених осіб – це лише ті, хто зареєструвався офіційно і отримав прихисток від Львівської ОВА. Багато з цих людей втратили домівки і не мають куди повертатися, тому уряд і міжнародні організації уже напрацьовують механізми забезпечення їх житлом.

Як повідомив очільник Львівщини, обласна військова адміністрація разом з територіальними громадами почали формувати базу житлового фонду, який пропонуватимуть під викуп для потреб вимушених переселенців. За його словами, це можуть бути як квартири та будинки, які вже збудовані та придатні для проживання, так і ті, що перебувають на завершальній стадії будівництва.

Читайте також: На вулиці Пулюя у Львові облаштують 100 будиночків для переселенців

Тих, хто є власниками компанії-забудовника чи її представником і хто має що запропонувати – просять заповнити форму за посиланням.

Нагадаємо, у Львові 7 квітня розпочали облаштовувати перше контейнерне містечко для тимчасового перебування українців, які змушені евакуюватись із гарячих точок. Перших 70 будиночків встановили поблизу Стрийського парку та території Українського католицького університету на вул. Уласа Самчука. Загалом у місті облаштують три таких містечка на 300 будиночків. Контейнери приїхали з Польщі як подарунок від польського уряду.

Міський голова також анонсував будівництво двоповерхових дерев’яних котеджів з більш комфортними умовами. Будуватимуть дерев’яні будиночки за кошти Червоного хреста, ЮНІСЕФУ, ООН. Також у Львові побудують хостел для 160 людей у районі Тракту Глинянського. Це буде житло, зокрема, для жінок з дітьми та майбутніх мам. Ще 100 будиночків планують облаштувати на вул. Пулюя.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!