На Львівщині планують збудувати ІТ-містечко з зонами для відпочинку та проживання. Оновлено

16268 0
Неподалік Львова виділили земельну ділянку площею 8 гектарів під облаштування ІТ-містечка для працівників креативної індустрії.

На Львівщині планують збудувати ІТ-містечко для працівників креативної індустрії. Для цього неподалік Львова виділили земельну ділянку площею 8 гектарів. На території мають забезпечити умови не лише для роботи спеціалістів, а й для проживання і відпочинку. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив президент International Technology Transfer Association (ITTA) і Фонду реконструкції та розвитку України Артем Гончаренко.

«Наразі обрали ділянку під ІТ-містечко, що буде в годині їзди від Львова. Для зручності запустимо окремий автобус, який туди курсуватиме. Пункт відправлення ще також маємо додатково погодити. На ділянці плануємо створити симбіоз реабілітації для працівників креативної індустрії загалом – ІТ-спеціалістів, графічних дизайнерів, аніматорів, відеомонтажерів, яких у нас дуже багато. Йдеться про відновлення їхнього психологічного та фізичного здоров’я», – пояснює він.

Окрім того, що в ІТ-містечку вони зможуть працювати, там також можна буде відпочивати та жити. Так, уже заплановані 300 місць для проживання – для цього будуть і одноквартирні будинки, і кімнати готельного типу, і окремі будинки для кількох сімей чи однієї великої.

«Уже маємо понад 200 заявок від людей і компаній, які хочуть долучитися», – додає Артем Гончаренко.

За його словами, ділянка, яку обрали, – це рекреаційна місцевість у горах на Львівщині. 

Читайте також: За територію виправної колонії на Хуторівці змагалися сім компаній

«Ми цим проєктом займалися багато років і сьогодні залишається лише вийти на фінішну пряму та домовитися з західним регіоном. Нині тривають проєктні роботи, ведемо перемовини з забудовниками. До кінця літа хочемо приступити до будівельних робіт, восени їх завершити. Перші будинки на перших 50 людей запустимо влітку», – зазначає він.

Додамо, що облаштування такого ІТ-містечка на Львівщині обійдеться орієнтовно у 125-138 млн гривень. Співфінансування буде, як з-за кордону, так і з боку держави. Також, за словами Артема Гончаренка, є домовленість з ООН, ЄС та фондами США. 

Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!