На Львівщині планують звести пам’ятник Мирославу Скорику

1431 0
Бюджетна комісія погодила виділення на спорудження монументу 700 тисяч гривень із обласного бюджету.
Фото: Факти

Фото: Факти

До річниці смерті видатного композитора і музикознавця, Героя України Мирослава Скорика планують звести пам’ятник на місці його поховання Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

Проєкт, який ініціювала дружина композитора, проректорка з питань науки Національної музичної академії України імені П.І. Чайковського, професорка Андріана Скорик, підтримав очільник області Максим Козицький.

Бюджетна комісія погодила виділення на спорудження монументу 700 тисяч гривень із обласного бюджету. Затвердили відповідне рішення депутати обласної ради учора, 23 вересня, під час чергової сесії.

Окрім того, за ініціативи Андріани Скорик, колективу Львівської національної філармонії присвоять ім’я Мирослава Скорика. Відповідне рішення винесуть на розгляд обласних обранців.

Нагадаємо, що в Україні також анонсували створення державної премії імені Мирослава Скорика – за вагомий внесок у розвиток музичного мистецтва.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!