На Львівщині за тиждень побільшало хворих на грип та ГРВІ

1665 0
У лабораторному центрі наголошують, що найкращий спосіб вберегтися від грипу – це вакцинація.
Фото: amizon.ua

Фото: amizon.ua

Упродовж минулого тижня, з 13 по 19 січня, на грип та гострі респіраторні інфекції у Львівській області захворіло 7958 осіб. Це на 2194 випадки більше, ніж за попередній тиждень. Про це повідомляють на сайті Львівського в обласного лабораторного центру МОЗ України.

54% із них – діти до 17 років. Зокрема у Львові за цей же період захворіло 2109 осіб, інтенсивний показник на останньому тижні – 274,2, при епідпорозі 615,2. 45,4% – це діти до 17 років. Протягом третього тижня 2020 року госпіталізовали з діагнозом ГРВІ в інфекційні стаціонари області 155 осіб, у тому числі 109 дітей віком до 17 років.

Читайте також: Як відрізнити грип від застуди. Поради від МОЗ

У лабораторному центрі наголошують, що найкращий спосіб вберегтися від грипу – це вакцинація. Одне щеплення захищає упродовж усього сезону грипу від найбільш розповсюджених і небезпечних штамів. Вакцинуватись бажано всім, але життєво важливо і в першу чергу треба щепитися особам з груп ризику: особам з хронічними захворюваннями дихальної та серцево-судинної систем, нирок, обміну речовин, особам віком понад 65 років, особам, які перебувають у закладах тривалого догляду, дітям, віком 6 міс. – 5 років, персоналу медичних закладів, вагітним. 

Нагадаємо, як повідомляла раніше у коментарі Tvoemisto.tv головна епідеміологиня Львівщини Наталія Тімко, в Україні цього сезону циркулюватиме чотири віруси грипу. Зокрема йдеться про грип А H1N1 Брісбен, який вперше виявили 2018 році, і H3N2 Канзас у 2017 році. Також грип групи В Колорадо і Пхукет. Останній циркулював і раніше.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!