На Львівщині почали наповнювати реєстр військовозобов’язаних

1538 0
Керівників підприємств каратимуть, якщо вони не внесуть своїх підлеглих в цей документ.
Фото - zik.ua

Фото - zik.ua

У Львівській області розпочалася робота із наповнення Єдиного державного реєстру військовозобов’язаних. Як інформує IA ZIK, про це сьогодні нас прес-конференції повідомив Львівський обласний військовий комісар Олександр Тіщенко.

«Іде наповнення цієї бази, але ще не у всіх військкоматах. На кінець 2018 року ми маємо закінчити, цей державний реєстр має бути запущений», – зазначив він.

Читайте також: Хорунжий замість лейтенанта: як можуть змінитись військові звання?

Водночас, військовий комісар нагадав, що одночасно з запуском роботи над цим реєстром почала діяти постанова №921, згідно з якою керівники підприємств будуть фінансово відповідальними за невнесення своїх працівників до цього реєстру.

«Коли почне діяти цей реєстр, все буде все по-іншому – якщо ти не подав дані про військового обліковця, який в тебе працює, відповідальність несе керівник підприємства, а там штраф від 5 тисяч і вище», – зазначив він.

Читайте також: Військову службу зараховуватимуть до стажу роботи

Нагадаємо, у четвер, 20 квітня, набув чинності закон України про створення Єдиного державного реєстру військовослужбовців. Читайте більше тут: У четвер, 20 квітня, набув чинності закон України про створення Єдиного державного реєстру військовослужбовців. Планується, що це буде єдина автоматизована система, де зберігатимуть інформацію про всіх військовозобов’язаних: персональні та службові дані громадян України у віці від 17 до 60 років. До того ж, вписуватимуть відомості про дату виїзду та повернення з-за кордону на територію України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!