На Львівщині хочуть не допустити будівництво храму УПЦ МП

7392 0
У Соснівці вже звели фундамент під будівництво храму і шукають робітників.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

У Соснівці, що неподалік Червонограду на Львівщині, звели фундамент під будівництво храму Православної церкви Московського патріархату. Священник російської православної церкви вже навіть почав шукати серед соснівчан робітників для зведення церкви. Активісти та небайдужі мешканці міста Соснівка просять владу втрутитись і зупинити незаконне будівництво храму. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомила староста міста Соснівка Ірина Харчук.

Читайте також: «Ми повністю переходимо під натівські стандарти». Священник про капеланство

Мешканці забили на сполох, коли виявили, що на території колишнього ДТСААФ (Добровільного товариства сприяння армії авіації і флоту, – ред.), на земельній ділянці, що призначена для будівництва дачних будинків, залили фундамент під храм.

«Земельну ділянку виділила колишня Сілецька сільська рада Сокальського району під дачне будівництво. Там мав бути дачний будинок. Але два місяці тому ми помітили, що на місці розпочалося будівництво, але не дачного будинку, а саме храму, і не на одній земельній ділянці, а на трьох. Найімовірніше, власниця першої земельної ділянки Тетяна Заварська, яка є дружиною отця Сергія Заварського, який і провадить будівництво храму, викупила ще дві земельні ділянки. Відтак, на всіх трьох і почали зводити фундамент. Крім того, цей батюшка запрошує соснівчан на роботу із будівництва храму», – каже Ірина Харчук.

Читайте також: Червона доріжка для батюшки. Як живе церква Московського патріархату у Львові

За її словами, першими, хто порушив питання незаконного будівництва храму і зробив розголос, були активісти громадського формування «Соснівська народна самооборона» і Громадська організація ветеранів АТО у Соснівці.

Соснівчани уже звернулися до Червоноградського міського голови Андрія Залівського, депутатів Червоноградської міської ради та правоохоронців з питанням незаконного будівництва цієї церкви.

«Наразі питання з продовження будівництва зупинилося, але ми точно не знаємо, з яких причин. Можливо, із суто природнього характеру, бо надворі зима та морози, а можливо, до власниці надійшло звернення від органів влади», – додала Ірина Харчук.

Читайте також: Чи справді у Львові добудовують церкву Московського патріархату

Наприкінці січня має відбутися сесія Червоноградської міської ради, де, за словами старости Соснівки, порушуватимуть питання про відкриття відділу архбудконтролю, який матиме повноваження забороняти незаконні будівництва.

«Є велика надія на цей відділ, бо інші посадові особи на це не мають повноважень. Також маємо велику надію, що будівництво храму у нас не дозволять і церкви Московського патріархату в нас не буде», – додала співрозмовниця.

Ольга Шведа

Фото умовне (головне) та Василя Вольського


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!