На дорозі Мшанець – Стрілки почали ремонтувати міст, який 13 років тому пошкодила повінь

1478 0
Йдеться про міст, що на ділянці дороги Мшанець – Стрілки.
Фото: loda.gov.ua

Фото: loda.gov.ua

На Львівщині, на ділянці автомобільної дороги Мшанець – Стрілки, почали ремонтувати міст, який зруйнувала повінь ще у 2008 році, повідомляє Львівська ОДА.

Читайте також: Капремонт дороги Мшанець – Стрілки на Львівщини планують завершити до середини осені

Відтоді, рух перекрили, збудували тимчасовий міст, який слугує основним проїздом та перебуває в аварійному стані. До цього часу жодних робіт з відновлення мосту не проводили.

За словами заступника голови Львівської ОДА Юрія Бучка, минулого року департамент дорожнього господарства розпочав роботу з виготовлення проєктно-кошторисної документації на капітальний ремонт зруйнованого мосту. Цього року провели процедуру закупівлі та передбачили кошти в державному дорожньому фонді для початку робіт у сумі майже 8,5 млн гривень.

Читайте також: Для ремонту місцевих доріг на Львівщині додатково виділили 162 млн гривень

«Загально кошторисна вартість цього об’єкту становить 16,4 млн гривень. Ремонт будуть проводити упродовж двох років. Цього року плануємо розібрати старий пошкоджений міст, провести підготовчі роботи та залити опори під новий», – зазначив Юрій Бучко.

Нагадаємо, що зараз тривають роботи з капітального ремонту дороги Мшанець – Стрілки. У 2018 році у мережі опублікували кавер-відео на популярну пісню гурту Kazka, аби привернути увагу до аварійної дороги місцевого значення Мшанець – Стрілки на Львівщині. Роботи мали почали у травні-червні, однак відклали через відсутність коштів. А у серпні того ж року отець Роман Гром опублікував на своїй сторінці у Фейсбуку ще одне відео. Тодішній керівник департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв'язку ЛОДА Роман Кокотайло пояснив, що Старосамбірська РДА не внесла у титульні списки ремонтів на 2019 рік аварійну дорогу, тож її можуть відремонтувати найімовірніше у 2020 році. Дорогу після цього перекривали ще кілька разів.

Мешканці неодноразово перекривали дорогу у знак протесту,  щоб відремонтували аварійну дорогу, яка веде до 11 сіл. У липні минулого року на одній з ділянок розпочали ремонт. Там облаштували кювети, ліквідували пучини, проклали основу зі щебеню і піску та заливали асфальт. На ці роботи передбачили 2 млн грн із Державного дорожнього фонду.

На 2021 рік із Державного дорожнього фонду виділили 69 млн грн на те, аби продовжити на Львівщині ремонт дороги Мшанець – Стрілки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!