На Львівщині почали розбудовувати пункт пропуску Краківець – Корчова

1335 0
Реконструкція пункту триватиме упродовж двох років.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

На Львівщині стартує розбудова інфраструктури у пункті пропуску «Краківець –Корчова». Проєкт передбачає оновлену ділянку для легкового транспорту та автобусів, павільйони для оформлення легкових авто, червоний та зелений коридори для легковиків. В’їзд у зону паспортного та митного контролю виконуватимуть через світлофори, а виїзд – через шлагбауми.

Як повідомив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко, реконструкція пункту триватиме упродовж двох років. Вартість робіт становить 7 млн євро. Це – кредитні кошти за міжурядовою угодою між Польщею та Україною.

Читайте також: Дорогу Львів – Рівне планують розширити до 4 смуг

«Оновивши інфраструктуру цього КПП, зможемо збільшити пропускну спроможність до 1300 транспортних засобів на 20 смугах (є наразі 500 авто – на 8 смугах). Окрім того, у найближчій перспективі планується будівництво нового автобану Краковець – Броди – Рівне, який має стати продовженням польської автомагістралі А4, що проходить через Вроцлав, Краків, Ряшів і Краковець», – йдеться в його повідомленні на Фейсбуку.

Нагадаємо, автомобільну дорогу Мостиська – Краковець протяжністю 19 кілометрів відремонтували торік. Дорога з’єднує пункти пропуску через державний кордон між Україною та Республікою Польща, а саме «Шегині – Медика» та «Краковець – Корчова». Дорогу за 146,5 млн грн ремонтувало ТОВ «Автомагістраль Південь».  Роботи проводили у межах програми «Польща – Білорусь – Україна», який стартував ще у 2014 році.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!