Політична реклама

На Львівщині подорожчали їжа та алкоголь

967 0
У січні 2013 року на споживчому ринку України та Львівської області спостерігалося зростання споживчих цін. Індекс споживчих цін становив в Україні 100,2%, у Львівській області – 100,1%. Про це повідомляє головне управління статистики у Львівській області.

У Львівській області у січні 2013 року, порівняно з груднем 2012 року, ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,2%.

На зростання споживчих цін найбільше вплинуло подорожчання овочів на 6,8%. Зросли ціни на фрукти – у середньому на 1,6%. Ціни на хліб залишились на рівні попереднього місяця.

Підвищення цін спостерігалося на окремі молочні продукти і яйця. Разом із тим, м’ясо та м’ясопродукти подешевіли загалом на 0,6%. Риба та рибопродукти також впали в ціні загалом на 1,4%.

Продовжували знижуватись ціни на цукор – загалом на 1,6% за місяць. Знизились ціни на шоколад і цукерки шоколадні – відповідно на 2,3% і 1,3%. З безалкогольних напоїв зросли ціни на фруктові соки – на 0,5%, каву, чай – на 0,3%, проте знизились на воду мінеральну – на 0,9%.

Алкогольні напої подорожчали в середньому на 0,1%, тютюнові вироби залишились на рівні попереднього місяця. Ціни на одяг і взуття знизились загалом на 0,4% за рахунок акційних знижок на товари зимового асортименту.

Тарифи на житлово-комунальні послуги залишились на рівні попереднього місяця, за винятком квартирної плати, вартість якої зросла на 0,8%. Матеріали для ремонту житла подорожчали в середньому на 0,2%, проте послуги з ремонту житла стали дешевшими на 1,5% за рахунок акційних знижок на встановлення металопластикових вікон (на 2,3%).

У галузі охорони здоров’я зросла вартість фармацевтичної продукції в середньому на 0,1%. Медичні послуги подорожчали на 0,2% за рахунок послуг санаторно-курортних установ, які зросли на 4,8%.

У сфері транспорту ціни на бензин знизились на 0,8%. З транспортних послуг зросла вартість квитків на міжміський поїзд на 0,6%.

З послуг зв’язку на 1,3% подешевіли тарифи на міжміський телефонний зв’язок. На 1,6% знизились ціни на телефонні апарати і мобільні телефони.

У галузі освіти на 0,4% подорожчала батьківська плата за відвідування дошкільних закладів.

З різних товарів та послуг на 22,7% зросли ціни на ритуальні послуги. Порівняно з попереднім місяцем, не змінилася вартість послуг відпочинку і культури, ресторанів і готелів.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!