На Львівщині погіршилася ситуація із госпіталізацією від коронавірусу

2117 0
Динаміка госпіталізації за останній тиждень зросла на 22%.
Photo by Maria Lysenko on Unsplash

Photo by Maria Lysenko on Unsplash

В області за останній тиждень погіршилась епідеміологічна ситуація. Зросла кількість підтверджених випадків коронавірусної інфекції у населення і кількість госпіталізованих у медичні заклади. Про це сьогодні під час брифінгу розповів керівник департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

Читайте також: В Україні тестують Covid-паспорти та думають, що робити зі школами

«Епідеміологічна ситуація на Львівщині упродовж останнього тижня, на жаль, погіршилась. Ми це спостерігаємо першочергово за коефіцієнтом підтверджених випадків, які щоденно фіксуються центром профілактики та контролю. Окрім того, ми бачимо, що динаміка госпіталізації за останній тиждень також зросла на 22%», – поінформував Орест Чемерис.

Станом на 17 серпня 185 пацієнтів перебувають на стаціонарному лікуванні у медзакладах області, 20 хворих у реанімаційних відділеннях, з них 4 на апаратах ШВЛ.

Ліжкова мережа медичних закладів області заповнена на 5,6%.

«Сьогодні за медичною допомогою звертаються не лише люди старшого віку, є значна частка осіб середнього віку, це 35 років і більше. Як правило, це молоді особи, які не мають жодних супутніх захворювань, а поступають із клінікою однобічної чи двобічної пневмонії з відповідними показаннями до госпіталізації. І, як правило, більшість пацієнтів потребує кисневої підтримки», - розповів Орест Чемерис.

Медики прогнозують надалі можливе зростання кількості захворілих та радять не втрачати пильності та дотримуватись карантинних норм – носити маску, дотримуватися дистанції, мити та дезінфікувати руки, а також записуватися на вакцинацію. 

Читайте також: Потужна версія Сovid-19. Чим небезпечний штам коронавірусу «Дельта»

Нагадаємо, що на Львівщині підтвердили уже 7 випадків небезпечного штаму «Дельта». Його прояви часто подібні на сильну застуду, особливо у молодих людей. Проте штам має дуже високу заразність та частішу госпіталізацію.

В інфікованих штамом «Дельта», є такі симптоми, як: висока температура, біль в горлі, кашель, нежить і слабкість на фоні відсутності температури. Проте, на відміну від звичайної застуди, перебіг захворювання є важчим. Новий штам коронавірусу здатний інфікувати дітей від двох років, підлітків, молодих осіб 30-35 років.

Якщо раніше вірус передавався повітряно-крапельним шляхом, через дихальні шляхи і слизові оболонки, то на сьогодні доведено ще один шлях передачі – через шлунково-кишковий тракт. Тому більшість пацієнтів з штамом «Дельта» мають кишкові розлади – нудоту, зниження апетиту, болі в кишківнику. 

Детальніше про те, яку небезпеку несе новий штам коронавірусу, чим відрізняється – читайте у матеріалі. А про те, як врятуватися від нового небезпечного штаму, можете довідатися тут.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!