На Львівщині помер священник УГКЦ Михайло Бучинський

32801 0
Адміністратор парафії Різдва Пресвятої Богородиці, що у Стебнику, помер на 60-му році життя.
Фото: Самбірсько-Дрогобицька єпархія УГКЦ

Фото: Самбірсько-Дрогобицька єпархія УГКЦ

Сьогодні, 25 квітня, помер протоієрей Михайло Бучинський, йдеться на Фейсбук-сторінці Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ.

Читайте також: На 64-році життя помер багатолітній патріарший протодиякон УГКЦ Михайло Продиус

Михайло Бучинський довгі роки був головним редактором єпархіальної газети «Жива вода», адміністратором парафії Різдва Пресвятої Богородиці м. Стебника.

«Із сумом повідомляємо, що сьогодні відійшов у Вічність протоієрей Михайло Бучинський. З усією єпархіяльною спільнотою сумуємо та щиро співчуваємо рідним та близьким», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Помер священник УГКЦ Михайло Шевчишин, якого колись переслідувала комуністична влада

Про подальший хід похоронних відправ повідомлять згодом.

Довідково

Отець Михайло Бучинський народився 14 травня 1961 року в с. Стінка Бучацького р-ну Тернопільської обл. У 1983 р. о. Михайло закінчив Сімферопольський державний університет, отримавши спеціальність вчитель географії. У 1994 р. – Львівську духовну семінарію Святого Духа, у 1996 р. – Інститут вищої релігійної культури при Кулю, а в 2000 р. – Люблінський католицький університет.

9 січня 1995 р. отримав священичі священня з рук владики Юліяна Вороновського в Катедральному соборі Пресвятої Трійці.

Починаючи з 1995 р. о. Михайло Бучинський був редактором газети «Жива Вода». З 2000 до 2007 рр. – працював сотрудником храму Різдва Пресвятої Богородиці м. Стебник Львівської області. Відтоді (з 2007 р.) і до цього часу працював адміністратором парафії Різдва Пресвятої Богородиці, що у Стебнику.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!