На Львівщині понад 18 тисяч безробітних

1847 0
Майже 35% безробітних – молодь.
Фото: Корреспондент.net

Фото: Корреспондент.net

На Львівщині роботу шукали 18,5 тисяч безробітних, більшість – жінки. За віком найчисельнішою була група безробітних 45+ – 38,8%, молодь до 35 років – 34,4%, особи віком 35-45 років – 26,8%. Найдинамічніше зросла частка безробітних старшого віку (55-59 років). Про це повідомляє Львівський обласний центр зайнятості.

Читайте також: Безробіття в Україні через економічну кризу може сягнути 12%

Майже 60% безробітних свого часу отримали дипломи вишів, понад 30% здобули професійно-технічну освіту, а кожен десятий пошуковець мав лише середню освіту.

За професійними групами переважали законодавці, вищі державні службовці, керівники та менеджери – 17,2%, 14,9% склали працівники сфери торгівлі та послуг, 13,6% – робітники з обслуговування, експлуатації та контролю за роботою устаткування та машин.

 

Читайте також: У МОЗ наполягатимуть на продовженні карантину в Україні 

Нагадаємо, у період дії карантину служба зайнятості дистанційно обслуговує клієнтів. Документи можна відправляти на електронні адреси, зазначені за посиланням. Для реєстрації слід подати заяву про надання статусу безробітного (бланк можна знайти за адресою та заяву про призначення (поновлення) виплати допомоги з безробіття (бланк – за посиланням.

Інформація щодо процедури реєстрації розміщена на сайті обласного центру зайнятості та на фейсбук-сторінці Львівського ОЦЗ. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!