На Львівщині понад 200 об’єктів мають російське коріння

3063 0
Представники правоохоронних органів опрацьовують список підприємств.
Фото: Катерина Москалюк, Марія Стрельцова

Фото: Катерина Москалюк, Марія Стрельцова

Понад 200 підприємств з російським корінням знайшли на Львівщині. Про це повідомив очільник Львівської військової адміністрації Максим Козицький, відповідаючи на запитання журналістки Tvoemisto.tv, під час брифінгу вчора, 27 квітня.

Наразі створена робоча група при адміністрації, до якої залучені правоохоронці, які шукають такі підприємства.

Читайте також: Козицький створив робочу групу, яка шукатиме майно рф та її резидентів на Львівщині

«У нас складений список підприємств та організацій, які можуть бути пов'язані з російським капіталом. Цей список опрацьовується, а дані запити відправляються до РНБО для прийняття рішення», – сказав він, а потім додав, що обшуки, які проходили на об'єктах нерухомості нардепа-утікача Тараса Козака, теж відбуваються в межах цієї ініціативи.

На початку квітня керівник Львівської ОВА Максим Козицький створив міжвідомчу робочу групу, яка має шукати на території Львівщини об’єкти, право власності на які належить російській федерації та її резидентам. Головою робочої групи призначили першого заступника Козицького Андрія Годика. До її складу включили представників Бюро економічної безпеки, Львівської регіональної митниці, Львівської залізниці, Нацполіції у Львівській області, Львівського обласного центру комплектування та соцпідтримки, Західного міжрегіонального територіального управління АРМА з місцерозташуванням у Львові.  

Читайте також: Рада розширила закон про конфіскацію майна в умовах війни. У кого вилучатимуть

Нагадаємо, що Верховна Рада схвалила закон про примусове вилучення на території України майна, що належить громадянам росії, а також особам, які підтримують війну рф проти нашої держави, незалежно від їх громадянства. Йдеться про конфіскацію об’єктів права власності росіян – фізичних та юридичних осіб.

Додамо, що родина Козицьких має спільний бізнес (ТОВ «ПЕК», «ГБЛ» та «Горизонти») через нідерландську холдингову компанію з чеським мільярдером Карелом Комареком. Один з найбагатших громадян Чехії та засновник KKGG роками був стратегічним партнером російського «Газпрому». Як повідомляли іноземні ЗМІ, через повномасштабне вторгнення росії в Україну Комарек планує розірвати зв'язки з багаторічним газовим партнером. 

Раніше Tvoemisto.tv підготувало матеріал про власників найбільших львівських готелів, що розташовані у центральній частині Львова та у які інвестували чимало кошти. Як з'ясувалося, серед 20 закладів принаймні три пов'язані з російським капіталом. 

Антоніна Костик


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!