На Львівщині понад 70% освітян отримали першу дозу вакцини від коронавірусу

1446 0
Наразі лідером у вакцинації є Львівська середня школа-інтернат для сліпих дітей №100. Там вакциновано уже 86% колективу.
Фото: nus.org.ua

Фото: nus.org.ua

На Львівщині уже 73% освітян отримали першу дозу вакцини від коронавірусної інфекції. Про це повідомив на брифінгу директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Олег Паска.

Читайте також: Не лякайте дітей школою. Як правильно підготувати першачків до навчання

У Львівській ОДА сподіваються, що до вересня провакцинуються першою дозою 80% вчителів.

«Це доволі хороший показник. Освітяни мають високу свідомість щодо вакцинації. Маємо надію, що до вересня ця цифра сягне 80%. Хорошим прикладом у цьому процесі є Львівська середня загальноосвітня спеціалізована школа-інтернат для сліпих дітей №100. Там вакциновано уже 86% колективу», – розповів директор департаменту.

Відповідно до постанови Кабміну ті школи, в колективі яких є не менше 80% вакцинованих працівників, зможуть працювати в очному режимі при потраплянні території до червоної зони. При меншому показнику щеплених, заклади змушені будуть переходити на віддалене навчання.

«На жаль, дистанційне навчання ще не дає такої якості освіти як нам би хотілось. Попри те, що ми вже другий рік працюємо над тим, щоб вчителі опановували навички роботи з платформами для дистанційного навчання. Віддалене навчання покращилось, але ще не настільки, щоб конкурувати з очним навчанням. Саме тому ми рекомендуємо пожвавити темпи вакцинації, аби кількість щеплених працівників освітніх закладів була як найвищою», – резюмував Олег Паска.

Додамо, що раніше у коментарі Тvoemisto.tv керівник департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис повідомив, що колективний імунітет від коронавірусу на Львівщині запрацює, якщо щодня вакцинувати не менше 12 тисяч людей в день. Загалом, щоб виробився колективний імунітет, потрібно вакцинувати щонайменше 70% населення Львівщини, тобто щепити близько 1 млн 400 тис осіб.

Читайте також: Офлайн і без урочистостей. Як розпочнеться навчальний рік у школах Львова

Зазначимо, що навчання у львівських школах у вересні розпочнуть офлайн, але без урочистостей, а як буде впродовж року – залежатиме від епідеміологічної ситуації в країні та місті. Детальніше про початок нового навчального року читайте тут, а як підготувати першачків до школи, ви можете прочитати у матеріалі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!